VAŠ RETROGRADNI LJUBAVNI HOROSKOP

Proleće je stiglo, sunce sija, a retrogradni Merkur se zvanično vratio u grad. Od 10. maja do 3. juna,  planeta Merkur će se kretati kroz znake Blizanaca i Bika, komešajući  pitanja komunikacija, tajminga, slanje poruka i još mnogo toga. Ako imate bilo kakve ljubavne planove, želećete da znate kako će retrogradno proleće pod uticajem  Merkura 2022. uticati na ljubavni život vašeg horoskopskog znaka - jer bi ovaj tranzit mogao imati veliki uticaj na logistiku naših odnosa.

Merkur provodi prvu polovinu svog retrogradnog kretanja  kroz  znak Blizanaca, koji vlada komunikacijom, pa se čuvajte da na sastanku kažete nešto što ne mislite ili pogrešno protumačite poruku od partnera, što bi moglo dovesti do frustracija ili nesporazuma. 22. maja, Merkur se vraća u zemljani znak Bika, menjajući energetsku vibraciju da bude više usredsređen na vrednosti i resurse. Tokom ovog perioda, mogli bismo otkriti da nas usporavanje Merkura dovodi do toga da ponovo procenimo šta je vredno nas u ljubavi.

Tokom većeg dela ovog retrogradnog perioda Merkura, romantična planeta Venera će biti u smelom i drskom Ovnu, što će nas podstaći da budemo napredniji u odnosima i dodatno impulsivniji u pogledu naših zadovoljstava. 24. maja, planeta strasti Mars prati Veneru u Ovnu, pojačavajući našu motivaciju da jurimo svoje želje. Energija ovog  vatrenog znaka voli da se kreće brzo - ali retrogradni Merkur je vreme za usporavanje i razmatranje gde smo. Moraćemo da ublažimo vrelinu ljubavnih planeta sa nekim dodatnim retrogradnim oprezom, svesnošću i pažnjom.

VAŠ RETROGRADNI LJUBAVNI HOROSKOP

 

 

Retrogradni horoskop za svaki znak zodijaka

 

OVAN

Komunikacija vam je posebno loša tokom ovog retrogradnog perioda- a kada je u pitanju ljubav, to bi moglo dovesti do zbunjujućih nesporazuma ili rasprava. Umesto da prihvatite svoje impulsivnije instinkte, budite posebno savesni u pogledu reči koje izaberete i tona koji koristite kada iznosite svoju poentu. Slušanje je jednako važno kao i deljenje kada su u pitanju odnosi!

BIK

Ova retrogradnost će imati veliki uticaj na vas i vaše vrednosti, tako da je važno da napravite prostor za ove refleksije u vašim odnosima. Važno je proceniti svoje lične ciljeve i osigurati da od života dobijete ono što zaslužujete, pa koristite ovo retrogradno kretanje da procenite koliko ste zaljubljeni. Budite sigurni da svoju energiju posvećujete vezama koje su vredne vašeg vremena i podržavate ono što želite da budete.

BLIZANCI

Merkur je vaša vladajuća planeta, Blizanci, i on će provesti prvu polovinu ovog retrogradnog kretanja kroz vaš znak - tako da možete da se kladite da ćete osetiti njegove efekte na opipljiv način. Sagledajte šta želite od ljubavi i života  dok analizirate  lične ciljeve, tako da se nemojte plašiti da odvojite malo vremena od romantike da biste se fokusirali na definisanje onoga što vam je važno na duži rok.

RAK

Stari poslovni kontakti ili stari prijatelji mogu se sada vratiti u vaš život. Moguće je da ćete ova poznata lica ovog puta videti pod drugačijim, koketnijim svetlom. Istražite varnice koje nastaju unutar prijateljstava ili vaših profesionalnih kontakata, ali pobrinite se da odvojite dovoljno vremena da stupite u kontakt sa svojim dugoročnim ciljevima umesto da žurite .

LAV

Komunikacija u vašem profesionalnom životu i prijateljstvima mogla bi postati neuredna tokom ovog kretanja, tako da ćete možda morati da posredujete  drami u društvu prijatelja ili da gasite požar na poslu. Ako ove smetnje oduzimaju vreme i energiju vašem ljubavnom životu, budite posebno komunikativni na svojim sastancima ili sa partnerom o tome šta vam privlači pažnju.

 

 

DEVICA

Dok logistički problemi na poslu mogu postati nesredjeni tokom ove retrogradnosti, to ne mora da ugrozi vaš ljubavni život... Razmislite o stvarima zbog kojih ste se u prošlosti osećali uzbuđeno u ljubavi i odvojite vreme da ponovo otkrijete svoje strasti.

VAGA

Ova retrogradnost je postavljena da vas odvede na burno putovanje samootkrivanja, zato se pripremite da stupite u kontakt sa svojim strastima i istražite emocije ispod površine vaših veza. Neke tajne ili ljutnje mogu sada isplivati na površinu, pa budite spremni da obradite sve što se pojavi - i verujte da će vam suočavanje sa istinom pomoći da proširite svoje vidike i uskladite se sa svojim najvišim ja.

ŠKORPIJA

Energija ove retrogradnosti je ovog puta posebno orijentisana na odnose za vas Škorpione, zato se pripremite na osećaj želje da kopate po najintimnijm sferama vaših odnosa. Očistite vazduh od bilo kakvih nezadovoljstava u vašem ljubavnom životu i shvatite šta očekujete od intimnog partnera. Sada je vreme da otvoreno komunicirate o svim strahovima, borbama ili neizrečenim pretpostavkama koje su bile u pozadini vaše veze.

STRELAC

Budite oprezni Strelčevi, jer bi zbog ovog tranzita mogli da zakasnite na neke važne datume. Planiranje kvalitetnog vremena sa partnerom ili pronalaženje pravog trenutka za razjašnjavanje ljubavne svađe moglo bi da se pokaže kao izazov sada. Usredsredite se na to da budete fleksibilni u svojim odnosima i dajte sebi dodatno vreme za razgovore koji mogu zahtevati više truda nego što ste mislili.

JARAC

Retrogradni tranziti su poznati po tome što vraćaju bivše u naš fokus, bilo kroz sećanja ili neočekivane susrete – a verovatnoća da ćete biti proganjani vašom romantičnom prošlošću tokom ovog tranzita je velika. Možda biste želeli da se igrate starim plamenom koji iznenada bukti, ali imajte na umu da pogrešna komunikacija ili otkazivanje u poslednjem trenutku mogu stati na put da se solidni planovi ostvare.

VODOLIJA

Ova retrogradnost vas dovodi u kontakt sa stvarima koje zaista pokreću vaš motor u odnosima. Šta ističe vašu koketnu stranu? Šta vas uzbudjuje? Zbog čega se osećate bezbrižno, razigrano i zaljubljeno? Dajte sebi vremena da se povežete sa svojim srcem, bilo da ćete istražiti ova pitanja sa svojim ljubavnikom ili samo provesti neko introspektivno vreme kod kuće razmišljajući o nekim uzbudljivim uspomenama.

RIBE

Ova retrogradnost vas podseća na ono što je zaista važno za temelje vaših odnosa. Pregledajte šta vam donosi sigurnost i emocionalnu udobnost i nastojite da unesete više te energije u svoj život. Ako ste u vezi, provedite neko vreme kod kuće razgovarajući iz srca sa voljenom osobom, sagledajte ono što ste gradili jedno sa drugim da biste bili sigurni da ste na istoj strani.

 

Iskoristite najbolje iz ovog perioda uz pomoć naših astrologa.