RETROGRADNI MERKUR U SEPTEMBRU 2022.

Sledeći Retrogradni Merkur počinje 9. septembra i traje do 2. oktobra i traži od nas da preispitamo svoj put i razjasnimo svoje odluke. Iako će svi verovatno osetiti posledice na neki način, horoskopski znaci koji su najviše pogođeni retrogradnim Merkurom u septembru 2022. čekaju neke intenzivnije prepreke.

Ova retrogradnost počinje u znaku Vage koji je orijentisan na društvo i partnerstvo, a zatim se vraća u praktično orijentisanu Devicu za dve nedelje - tako da možemo očekivati međuljudske probleme koji bi mogli da opterete odnose, kao i vremenske greške koje se mešaju u naš svakodnevni raspored. Kao i uvek, retrogradni periodi Merkura mogu da pomute naše razmišljanje i povećaju šanse za nesporazum, tako da je korisno biti posebno oprezan u vezi sa jasnom komunikacijom i još jednom proveriti detalje svih logističkih pitanja.

Važno je da odvojimo vreme i razmislimo o svim odlukama pre nego što ih finalizujemo upravo sada - posebno imajući u vidu da će se retrogradni Merkur suočiti sa Jupiterom, planetom rasta i ekspanzije. Jupiter ima moć da uveća sve što dotakne, tako da, iako ova veza može doneti gomilu uzbudljivih ideja, takođe može da nas učini preterano revnosnim oko pokretanja novih stvari u vreme kada kosmička energija želi da usporimo naše kretanje. Duboko udahnite pre nego što reagujete na bilo šta i iskoristite ovaj priliv mentalne energije da pregledate gde se nalazite umesto da hrlite napred.

Ako ste slučajno među horoskopskim znacima na koje najviše utiče retrogradni Merkur u septembru 2022., da se ne plašite – samo budite oprezni dok se krećete u svakodnevnom životu i čitajte dalje kako biste znali šta možete da očekujete.

RETROGRADNI MERKUR U SEPTEMBRU 2022.

RETROGRADNI MERKUR ĆE BITI HAOTIČAN ZA OVA 4 ZNAKA:

 

Ovan 

Retrogradni  Merkur provodi većinu svog vremena u vašoj kući partnerstva što znači da ćete verovatno naići na neke prepreke u vezi ili naići na zbunjujuće probleme u komunikaciji sa svojim najbližima. Stvari neslaganja sa partnerom mogu se iznenada ponovo pojaviti i zahtevati dalju diskusiju, ili bi se prošli ljubavnici mogli vratiti na vaš zivotni put, donoseći priliku za ponovno povezivanje ili konacno razilaženje...

Budite posebno oprezni u donošenju impulsivnih odluka ili preteranoj reakciji na retrogradne nezgode oko 18. septembra, jer je to vrhunac Merkurovog suprotstavljanja ekspanzivnoj planeti Jupiteru u vašem znaku. Iako Jupiter često donosi optimizam i sreću, ovaj napeti aspekt bi mogao da pojača efekte retrogradnosti i učini da nesporazumi izgledaju veci nego što jesu.

Devica

Bićemo usred sezone Device kada ova retrogradnost počne. Prva polovina Merkurovog  hoda pogodiće finansijski sektor, što bi moglo da vas navuče na poslove koji su previše dobri da bi bili istiniti. Budite oprezni u pogledu toga kako trošite svoj novac, jer ćete možda otkriti da investicije koje sada gledate imaju neke nepoželjne skrivene veze.

Pored toga, dinamika odnosa i pitanja samopoštovanja mogu doći na razmatranje oko 26. septembra, kada se Merkur sretne sa ljubavnom planetom Venerom u vašem znaku. Dajte sebi malo prostora da istražite svoje misli o romantici, identitetu i vašim vrednostima i uverite se da je vaše srce u skladu sa razumom.

 

Vaga 

Većina Merkurovog retrogradnog kretanja će se desiti u vašem znaku, Vagi, pa se pripremite za retrogradne zabune. Bavite se pitanjima samoizražavanja i identiteta, tako da je pravo vreme da razmotrite kako ste se predstavljali i komunicirali sa svetom.

Iako stvari mogu biti zbunjujuće, radujte se potencijalnom trenutku jasnoće kada se Merkur sretne sa Suncem u Vagi 23. septembra na dan kada sezona Vage zvanično počinje. Ovo je svetla tačka u retrogradnom ciklusu, a takođe označava prekretnicu na ovom kosmičkom putovanju koje bi moglo da pomeri vaš fokus dublje ka unutra. Od ove tačke pa nadalje, možete koristiti retrogradnost da se povežete sa svojom intuicijom. Vaša podsvest trenutno ima mnogo toga da podeli sa vama, čak i ako vam se čini da su poruke zbrkane, zato dajte prednost vremenu da se povežete sa svojim mislima. Kada retrogradnost prodje, imaćete jasniju predstavu o tome šta vaša duša pokušava da kaže.

Jarac 

Ova retrogradnost bi mogla biti izazovna jer većinu svog puta provodi u vašoj kući karijere i imidža u javnosti. Budite oprezni kada su u pitanju potencijalne greške u komunikaciji na poslu i ponovo pročitajte e-poštu i pozivnice za sastanke pre nego što pritisnete „Pošalji“.

Ova retrogradnost vam takođe nudi priliku da zaronite u svoj sistem verovanja i ponovo se povežete sa svojim višim težnjama. 27. septembra, i Merkur i Venera orijentisana na vrednosti će formirati harmoničan trigon aspekt sa planetom Pluton u vašem znaku, aktivirajući intenzivan osećaj fokusa i mnogo dubokih misli. Ovo je sjajan trenutak da zakopate ispod površine prethodno zanemarenih problema ili planirate neke poteze moći koji će vam pomoći da napredujete u svojim ciljevima.

 

Kao što smo i napomenuli ovaj retrogradni Merkur će uticati na sve, a šta Vama donosi ili odnosi saznajte uz pomoć najboljih astrologa na našim prostorima.